„Verslumo akademijos“ studentams – „gardžios“ kūrybinės dirbtuvės

Pirmąją žiemos dieną „Verslumo akademijos“ dalyviai praleido ypatingai – pirmą kartą Verslo praktikų centre (VPC) buvo surengta „Cooking Slam“ iniciatyva. Tai kūrybiškumo bei komandinio darbo kompetencijų formavimas, pasitelkiant maisto gamybą. Renginys vyko Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centre.

Kūrybiškumo mokymų metu „Startup Canvas“ darbalapio pagalba studentų komandos turėjo sukurti restorano ar kitos maisto tiekimo įmonės prototipą, o vėliau kartu pagaminti  du patiekalus – pagrindinį ir desertą. Tam, kad gamybos procesas būtų kūrybiškesnis, dalyvių grupės išsitraukė po vieną slaptą ingredientą, kurį turėjo panaudoti tiek pagrindinio patiekalo, tiek deserto recepte. Neapsieita ir be pagalbos – virtuvėje studentams talkino ilgametę patirtį kulinarijos srityje sukaupusi šefė Janina Galubavičienė.

„Startup Canvas“ – tai „Design Thinkers Academy“ sukurta žaidimo formato metodika. Grupė pasidalina į dvi dalis – vieni šį darbalapį sprendžia žvelgdami iš organizacijos pusės, kiti – iš tikslinės auditorijos. Tai padaryti padeda specialios vaidmenų kortelės. Viso žaidimo esmė yra empatiškai, iš visų pusių pažvelgti į situaciją, šiuo atveju – įmonės kūrimą. Empatija paremtas ir visas „Design thinking“ procesas, kuriuo remiasi VPC „Verslumo akademija“.

Prieš gamybos procesą dalyviams įkvėpimo suteikė Egidijus Trumpa – vienas iš „Višta puode“ restorano įkūrėjų. Jis papasakojo, kaip nebijoti sekti savo svajonių net ir rizikingose situacijose bei supažindino su maisto vartojimo kultūra Lietuvoje.

Nuotraukos Deivido Ėringio.